artikel

Big Data op Jaarcongres Procesmanagement

Procesmanagement

Op 20 november a.s. wordt in Burgers Zoo in Arnhem het jaarlijkse congres Procesmanagement gehouden. In het kader van het congresthema ‘Maximaal presteren met procesmanagement’ komt ook het onderwerp ‘Big data’ uitgebreid aan de orde.

Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystemen aan de Universiteit van Amsterdam en teamleider Big Data Analytics bij KPMG, is een van de keynotespeakers. Klous schreef samen met Nart Wielaard het in oktober te verschijnen boek Wij zijn Big Data. Hierin laten de auteurs zien dat het onvermijdelijk is dat data een steeds grotere rol in de maatschappij gaan spelen. Want alles is tegenwoordig meetbaar, van onze hartslag tijdens een rondje joggen en de muziek die we beluisteren tot de looppatronen in winkels. Zo ontstaat een nieuwe samenleving, waarin technologie en samenleving met elkaar zijn verweven. Deze ontwikkeling wekt de nodige weerstand: veel mensen zijn bang dat hun privacy in gevaar komt en willen daarom het liefst een slot op hun gegevens. Klous en Wielaard betogen dat Big Data geen bedreiging hoeven te vormen, mits we zorgen voor een verantwoorde toepassing. Met hun boek willen ze daarvoor een goede basis leggen. Deelnemers aan het congres krijgen een exemplaar van Wij zijn big data cadeau.

Reageer op dit artikel