artikel

Nieuwe rol voor gamers in planning en ketenmanagement?

Procesmanagement

In supply chain planning en forecasting worden nog veelvuldig traditionele systemen en methoden gebruikt om data te verzamelen. De jongere generaties verzamelen en verwerken informatie heel anders. Moeten gamers worden aangenomen in planningsfuncties?

Nieuwe rol voor gamers in planning en ketenmanagement?

Planners in supply chain planning en forecasting gebruiken nog steeds traditionele software datasystemen en menselijke kennismethoden om informatie te verzamelen en vast te leggen. De jongere generaties, de zogenoemde Xbox-Generatie, verzamelt en verwerkt informatie heel anders anders dan andere leeftijdsgroepen. De manier waarop jonge mensen communiceren en het wereldnieuws volgen, en de tools die ze gebruiken om games te spelen, is meer intuïtief, interactief en communicatiegedreven in vergelijking met de rekenwerkmethoden die in de planningsgemeenschap worden gebruikt.

Moeten gamers aangenomen worden in planningsfuncties? Hoe kunnen gamen en online tools worden toegepast in de supply chain-industrie?

In ieder geval zijn nieuwe instrumenten nodig, vindt Freek Aertsen van Tias. ‘We moeten bestaande instrumenten aanpassen en meer geavanceerde werkprocessen ontwikkelen om gelijke tred te houden met de jeugd. Onze planningsmethoden zullen moeten aansluiten bij het “Xbox-generatie”-denken en hun manier van communiceren.’

Universiteiten en innovatieve partijen in verschillende industrieën en branches, gaan onderzoeken hoe jongeren informatie verwerken en wat de impact zal zijn op supply chain planning en forecasting. Onderwijsinstellingen zullen wereldwijd hun curricula moeten herzien om deze generatiekloof te overbruggen.
Bron: Tias, Freek Aertsen

Reageer op dit artikel