artikel

Aan de slag: breng de conversatie op gang

Procesmanagement

De bedrijfscultuur voelt voor veel managers aan als een ontembaar wild beest waar ze liever geen lastige gesprekken over voeren. Toch zijn er eenvoudige manieren om er een begin mee te maken.

Aan de slag: breng de conversatie op gang

Drie dingen die je kunt doen om de conversatie op gang te brengen:

  • Sessie van 10+ minuten. Voer een snelle assessment uit van je huidige cultuur. Laat iedereen hard nadenken over enablers en blockers. Het zet je op het spoor van bestaande enablers en positieve gedragingen die ook in je gewenste cultuur kunnen werken.
  • Sessie van 60+ minuten. In een iets langere sessie kun je tot gezamenlijk inzicht komen in je huidige cultuur, waarbij mensen hun eigen perspectieven inbrengen. Samenwerking is essentieel. Hoe verandert jouw Culture Map na de input van anderen?
  • Sessie van 180+ minuten. In een lange sessie kun je de gewenste cultuur definiëren en een conversatie starten over hoe de organisatie daar kan komen. Individuen, teams en de leiding kunnen de gewenste enablers en gedragingen bespreken en ontdekken waar iedereen mee kan gaan experimenteren en intern kan gaan implementeren.

Door Eduard Kerkman – redacteur Management Excecutive

Reageer op dit artikel