artikel

Longread: Goed prestatiemanagement

Procesmanagement

Waaraan moet een prestatiemanagementsysteem voldoen om de kwalificatie ‘goed’ te krijgen? Ten eerste heeft een goed systeem een duidelijk doel dat in overeenstemming is met de beoogde strategie en dat duidelijk gecommuniceerd wordt naar iedereen in de organisatie. Ten tweede meet het systeem zowel de geleverde inspanningen als de resultaten van de organisatie. Ten derde […]

Longread: Goed prestatiemanagement

Waaraan moet een prestatiemanagementsysteem voldoen om de kwalificatie ‘goed’ te krijgen? Ten eerste heeft een goed systeem een duidelijk doel dat in overeenstemming is met de beoogde strategie en dat duidelijk gecommuniceerd wordt naar iedereen in de organisatie. Ten tweede meet het systeem zowel de geleverde inspanningen als de resultaten van de organisatie.

Ten derde meet het systeem de juiste prestaties op een gebalanceerde wijze, zodat het alle belangrijke aspecten bevat en het slechts één aspect benadrukt. Ten vierde meet het systeem de resultaten van individuen, teams en de organisatie als geheel en zorgt het dat individuele prestaties in overeenstemming zijn met de doelen van de organisatie. Ten vijfde is het  prestatiemanagementsysteem gekoppeld aan de HRMsystemen.  Hierdoor wordt het juiste gedrag, geïnitieerd door het prestatiemanagementsysteem, daadwerkelijk beloond.

Reageer op dit artikel