artikel

7 valkuilen voor samenwerking in projecten

Projectmanagement

Hoewel er tientallen methoden, honderden boeken en duizenden artikelen zijn geschreven over projectmanagement, mislukken nog altijd veel projecten.

Communicatie en samenwerking spelen daarin vaak een sleutelrol. Heeft u weleens nagedacht over de manier waarop er binnen uw organisatie wordt samengewerkt? Een whitepaper van Projectplace gaat in op de valkuilen van het samenwerken in projecten en hoe deze ontweken kunnen worden.

 Conclusie van de whitepaper: Projecten falen om tal van redenen, waaronder samenwerking en communicatie. Met name als er op afstand wordt samengewerkt is de faalkans groot. Toch is het niet  alleen maar rocket science die komt kijken bij het verbeteren van de samenwerking. Veel komt neer op het gebruiken van gezond verstand. De belangrijkste les is: als de samenwerking face-to-face al niet goed verloopt, dan wordt deze door gebruik van technologie alleen maar slechter. Optimaliseer dus eerst de ‘analoge' samenwerking alvorens deze met gebruik van technologie nog een stukje efficiënter en effectiever te maken.

Boekentips
Ik ben projectmanager! Wat nu?. Het verhaal achter succesvol projectmanagement
Programmamanagement
Projectmatig werken bij de hand. Handreikingen voor de deeltijdprojectleider

Reageer op dit artikel