artikel

Hoe de saaie vergaderboel vlot te trekken

Strategie

‘Moments of Impact – Hoe je strategische conversaties ontwerpt die verandering versnellen’ van Chris Ertel en Lisa Solomon is voor iedereen voor wie vergaderen een bezoeking is geworden. Het is voor alle managers die ervaren dat het niet opschiet met de besluitvorming. En het is voor iedereen die geen idee meer heeft hoe je ‘de saaie vergaderboel’ vlot moet trekken.

Wil je vergaderen op een wijze dat er werkelijk ‘iets’ gaat gebeuren of besloten wordt? Dan kan Moments of Impact van Chris Ertel & Lisa Kay Solomon je enorm inspireren en helpen.

Verhelderend boek

Er is namelijk veel te doen op ‘vergadergebied’ om de chaotische en nutteloos voelende vergaderingen te veranderen in strategische conversaties en moments of impact. Echte impact, impact waar men het jaren later nog over heeft. Hoe je dit doet en hoe je het pad naar de strategische conversatie zo goed mogelijk kunt bewandelen, lees je in dit verhelderende boek.

De hoofdstuktitels geven het pad al aan:

  1. Definieer je doel
  2. Zorg voor uiteenlopende perspectieven
  3. Kader de kwesties in
  4. Creëer de juiste omgeving
  5. Maak er een ervaring van
  6. Het hoofd bieden aan de ‘ja-maars’
  7. Maak er jouw moment van.

Zo opgesomd lijkt het een bedrieglijk eenvoudig 7-stappen plan. Het is echter niet zó eenvoudig! Je moet wel degelijk de hoofdstukken lezen om zicht te krijgen op hoe het daadwerkelijk anders kan. Zonder deze achtergrond en zonder de Starterskit aan het einde van het boek mis je namelijk de kans strategische conversaties te gaan voeren die daadwerkelijk verandering bewerkstelligen.

Bron: Margreet Noordanus op Managementboek.nl

 

attachment-Vakmedianet_Moments_of_Impact-1Het boek: Moments of Impact
Moments of Impact bevat een grote hoeveelheid tekst- en cijfermateriaal over hoe je onderwerpen vanuit verschllende perspectieven kunt verkennen, de deelnemers op één lijn brengt, de belangrijkste issues eruit pikt en het terrein afbakent. Het boek bevat ook een 60 pagina’s tellend starterspakket waarmee elke gefrustreerde vergadertijger goed beslagen ten ijs komt.

Reageer op dit artikel