artikel

Bereik de topmensen met effectieve video’s

Strategie

Online video’s om topmensen van bedrijven en overheden te bereiken: er wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Werkt het?

Bereik de topmensen met effectieve video’s

Bedrijven willen beslissers bij overheid en potentiële afnemers of partners bereiken en zetten daartoe steeds vaker online video’s in. Hoe kun je dat het best aanpakken? Onderzoekers hebben een enquête gehouden onder 87 senior leiders van ondernemingen en overheidsinstellingen over wanneer, waarom en hoe zij online video’s kijken. Drie do’s en drie dont’s.

Wel doen

  1. Houd het kort. De helft van de respondenten bekijkt meestal geen video’s die langer duren dan 3 minuten.
  2. Stop er VIP’s in. Meer dan twee derde gaf aan dat in de aantrekkelijkste video’s een gerespecteerde persoon zit. Zoals een bekende journalist of grote denker.
  3. Highlight de belangrijkste takeaways. De meest genoemde redenen om een video te bekijken zijn ‘relevantie voor de bedrijfstak’ en ‘informatie verkrijgen voor mijn werk’.

Niet doen

  1. Live streams in de middag plannen. Executives kijken het meest in de avond (54%), tijdens de lunch (30%) of na het opstaan (10%). Overweeg om videolinks buiten werkuren te mailen.
  2. Geobsedeerd doen over mobiel. 82% van de leiders kijkt video’s hoofdzakelijk op een laptop of desktop.
  3. Denken dat executives video’s viraal laten gaan. Executives delen video’s geregeld met collega’s maar dat gebeurt voornamelijk per e-mail (76%) en ze sturen een link meestal door naar slechts één persoon.

Bron: Harvard Business Review

Door: Eduard Kerkman

Reageer op dit artikel