artikel

Lobbyen in de EU: zorg voor een superstagiair

Strategie

Ik heb eerst getwijfeld of ik stagiairs een plek in dit boek zou geven. Maar het niet noemen van stagiairs zou geen recht doen aan de positie die zij innemen in de EU-bubble. Je kunt namelijk nagenoeg niet winnen in Brussel zonder stagiairs.

Lobbyen in de EU: zorg voor een superstagiair

Stagiairs zorgen voor extra capaciteit, energie en talent. Zelfs als je denkt dat je het zonder stagiair aankunt, wil ik dat je het volgende weet:
al je concurrenten hebben meerdere stagiairs. Alle grote kantoren, van FleishmanHillard tot en met Hill+Knowlton, maar ook alle Permanente Vertegenwoordigingen en alle Regiokantoren,allemaal hebben ze dat extra stukje capaciteit. Zonder stagiairs zou Brussel simpelweg twee keer zo langzaam draaien.

Hoewel ik door lange periodes ga waarin ik geen stagiairs tot mijn beschikking heb, weet ik wel beter. In Brussel kun je het je bijna niet veroorloven om geen stagiairs te hebben.

Door: Milos Labovic, auteur van EU Superlobby – winnen in Brussel

EU_SuperlobbyHet boek: EU Superlobby – Winnen in Brussel
In EU Superlobby zet gerespecteerd lobbyist Milos Labovic verschillende lobbytactieken en -strategieën uiteen waarmee je een concurrentievoordeel krijgt in de EU-bubbel. Dankzij dit boek kan je omvangrijke processen naar je hand zetten, aandacht genereren voor je zaak én leert je de spil te zijn in Brussel. Geheimen worden prijsgegeven en mythes worden doorgeprikt.

 

 

Lees meer over Lobbyen in de EU:

Reageer op dit artikel