boek

Lean Scale-up

Strategie

Is jouw briljante idee het uitwerken waard? Stel dat je je businessmodel eerder zou kunnen toetsen, voordat je er zeeën van tijd en bakken met geld tegenaan gesmeten hebt?

Lean Scale-up

Auteur: Ash Maurya is ondernemer en auteur van de start-upklassieker Running Lean, essentieel leesvoer voor elke oprichter van een start-up die de incubatiefase aan het ontgroeien is. Hij is de bedenker van het Lean Canvas, een A4-ontwikkeltool voor businessmodellen.

Je hebt met klanten gepraat. Je hebt geïnventariseerd welke problemen opgelost moeten worden. Misschien heb je zelfs al een minimaal levensvatbaar product (MVP) gebouwd. Maar nu vraag je je af of je verder moet gaan. Hoe kom je erachter of jouw idee levensvatbaar is en of je businessmodel gaat werken? Moet je echt die hele cyclus door van ontwikkelen, mislukken, itereren, bijschaven en opnieuw beginnen?

Lean scale-up is een onmisbare handleiding voor het modelleren van start-upsucces. Je maakt kennis met de essentiële kengetallen die de output van een werkend businessmodel meten. Hiermee houd je de vinger aan de pols, breng je de gezondheid van je bedrijf duidelijk over aan je investeerders en kun je gericht ingrijpen als er iets niet goed gaat.

Lees meer over de Lean Scale-up

Reageer op dit artikel