artikel

Waarom werken visuele meetings zo goed?

Tools

Er is een spannende ontwikkeling gaande in het interactief veranderen in organisaties: visuele meetings, ook wel graphic facilitation genoemd. Waarom die ontwikkeling?

Omdat visueel denken bij de mens zit ingebakken. Daarom werkt het zo goed om samen vraagstukken aan de hand van beelden aan te pakken. Jeroen Blijsie geeft uitleg over het hoe en waarom.

Stel je voor, je werkt visueel met een groep aan een concreet resultaat. Je werkt dan van verbeelden, via verbinden naar verwezenlijken:
Verbeelden: Het vastleggen van een idee of concept in een plaatje. Effect: je weet van elkaar wat je echt bedoelt.
Verbinden: Het verbinden van de ideeën uit het team en dat vertalen in bijvoorbeeld een grote plaat. Mensen zijn betrokken, voelen zich gehoord en begrijpen elkaar. Ze zien het grote geheel en de verbanden tussen de elementen van het idee. Effect: het fundament van een gedeelde visie wordt gelegd.
Verwezenlijken: Pas als je elkaar echt begrijpt, kun je samen de weg voorbereiden naar de realisatie van de ideeën. En wat is er sterker dan dit visueel vast te leggen? Uiteraard vergezeld met toelichtende teksten. Effect: je zet samen de koers uit voor datgene waar je samen in gelooft.

Lees zijn hele verhaal door de pdf hieronder te downloaden.

Tip: Op 14 april geeft Jeroen Blijsie de expert class Ervaar de kracht van visueel werken bij veranderen.

Reageer op dit artikel