artikel

Fundamentele verandering mogelijk

Verandermanagement

Gekozen ‘oplossingen’ die niets oplossen, maar toch steeds weer gebruikt worden. En welk dominant managementdenken daarachter zit? Mirjam Coret beschrijft in haar boek waar je juist als topmanager of bestuurder uit kunt komen als je je eigen denken durft uit te dagen.

In haar boek Weten hoe het werk werkt, de Vanguard Methode voor managers beschrijft zij samen met haar medeauteurs dat een fundamentele verandering van een (dienstverlenende) organisatie mogelijk is. Hun startpunt is managers en medewerkers leren te kijken naar de eigen organisatie vanuit het perspectief van de klant. Door zelf het werk in te gaan, en op systematische te onderzoeken hoe het werk ‘werkt’ en vooral waarom het werk is zoals het is, kunnen de onderliggende patronen en oorzaken (systeemcondities) van het presteren van de organisatie helder worden gemaakt.
De Vanguard Methode aanpak vraagt een heel andere manier van denken over werk en het organiseren van werk. Veel kennis zit verborgen ‘in het werk’. Als managers en medewerkers het werk ingaan, kunnen ze leren hoe ze hun organisatie en de dienstverlening beter kunnen inrichten waardoor ze klanten kunnen geven waar ze behoefte aan hebben, en bovendien tegen veel lagere kosten.
Lees meer en bekijk de video’s.

Reageer op dit artikel