artikel

Oratie Bart Berden: ‘Dat wat verstandig lijkt…’

Zorgmanagement

De zorg in Nederland is steeds beter, maar nooit goed genoeg, is waardevol maar toch te duur. Het zoeken van oplossingen daarvoor in marktwerking is echter niet zaligmakend, betoogt Bart Berden. In zijn inaugurele rede op vrijdag 12 juni 2009 aan de Universiteit van Tilburg maakt hij glashelder hoe praktijk en theorie soms kunnen botsen. Mooie theorieën die in de praktijk niet blijken te werken, dat is niet waar Bart Berden voor staat. Zijn inaugurele rede ‘Dat wat verstandig lijkt…’ kunt u hier lezen.

Over Bart Berden
H.J.J.M. (Bart) Berden (49) rondde in 1986 zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen af. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, promoveerde hij in 1993 cum laude. Daarna was hij onder meer manager van diverse projecten in de gezondheidszorg, adjunct-directeur van het Nederlands Huisartsen Genootschap, directeur Medische Zaken van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen, en lid van de raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Momenteel is Bart Berden lid van de raad van bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar ‘Organisation Development in Hospital Care’ aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg. Bart Berden combineert zijn werk met diverse bestuursfuncties. Hij is onder meer voorzitter van de redactieraad van Zorgmarkt. Verder zijn van zijn hand een groot aantal publicaties verschenen.

Reageer op dit artikel