artikel

Willem Vermeend: ‘In PPS bouw je een beter ziekenhuis’

Zorgmanagement

Bij publiek-private samenwerking (PPS) investeren bedrijven in publieke voorzieningen en nemen ze de co-exploitatie voor hun rekening. ‘PPS is een slimme manier van samenwerken, die de opdrachtgever tijd en geld scheelt en een beter product oplevert.’ Als het aan de voorzitter van het PPS Netwerk Nederland en oud-minister Willem Vermeend ligt, worden ziekenhuizen en zorgcentra alleen nog gebouwd onder geïntegreerde contracten, ofwel: de zorgaanbieder is niet langer ook vastgoedbeheerder. Deelnemers in het twee jaar geleden opgerichte PPS Netwerk Nederland zijn advies- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven als BAM, Strukton en Dura Vermeer, financiële dienstverleners en juristen.
(Zorgmarkt 2009-nr. 12)

Reageer op dit artikel