boek

Het Nederlandse zorgstelsel in een notendop

Zorgmanagement

Deze tweede geheel herziene druk beschrijft kort en krachtig de regels die samen het functioneren van het Nederlandse zorgstelsel bepalen.

Het Nederlandse zorgstelsel in een notendop

Wie wil begrijpen hoe het Nederlandse zorgstelsel functioneert en op zoek gaat naar informatie, dreigt er al snel in te verdrinken. Waar te beginnen? Dat geldt ook voor de regels die op de zorg van toepassing zijn. Talloze wettelijke regelingen lijken over elkaar heen te buitelen. Hoe vinden we daarin onze weg?

Dit boek beschrijft kort en krachtig de regels die samen het functioneren van het Nederlandse zorgstelsel bepalen. Het is geschreven voor iedereen die bij wijze van eerste kennismaking snel wil weten hoe het systeem in elkaar zit en zijn plaats daarin wil bepalen.

De lezer leert te begrijpen hoe het zorgstelsel in elkaar zit en wat de kansen, mogelijkheden, grenzen en beperkingen zijn. Het boek is vooral nuttig voor aanstaande en beginnende professionals (medische en paramedische beroepen) en ondernemers in de zorg, maar ook voor patiënten en verzekeraars. Het is ook zeer geschikt om in het hoger onderwijs te gebruiken.

Reageer op dit artikel