Als waanzinnig goede waarnemer ziet Musk mogelijkheden die anderen niet zien. Dat doet hij door in en uit te zoomen, almaar kritische vragen te stellen en de antwoorden op die vragen wetenschappelijk te onderbouwen.

Hoe pas je dat zelf toe?
- Wees minstens zo nieuwsgierig als Musk en probeer de werkelijkheid om je heen in een helikopterview te vatten. Wat is het grotere plaatje dat je dan ziet? Zoom vervolgens in met een arendsoog. Welke details trekken je aandacht?
- Stel ondertussen voortdurend kritische vragen: waarom gaan de dingen zoals ze gaan? Waarom gebeurt het niet anders? Wat zou er gebeuren als…?
- Doe als Musk en probeer het onderwerp dat jij het belangrijkste vindt tot op het bot af te pellen. Ga terug naar de basis van onderbouwde feiten en hypotheses. Probeer van daaruit logisch terug te redeneren tot je de beste oplossing hebt gevonden.
Tip bij dit laatste:
Neem een leeg vel papier en maak twee kolommen. Schrijf in de linker kolom wat je zeker weet en schrijf in de rechter kolom waar je vastloopt. Kijk goed waar en waarom dat laatste gebeurt en probeer tot de meest logische oplossing te komen.
Door: Patrick Davidson en Hans van der Loo, auteurs van Musk Mania
Het boek: Musk Mania
Elon Musk, de man achter Tesla, PayPal en SpaceX, is de ultieme wavemaker: een leider die niet alleen meesurft op de golven van vernieuwing, maar ze het liefst zelf veroorzaakt. Aan de hand van vijf even waanzinnige als toepasbare succesprincipes ontrafelen Hans van der Loo en Patrick Davidson de magie van Musk en laten ze je zien hoe ook jij waanzinnige prestaties kunt realiseren. Het kleinste boekje over ’s werelds grootste presteerder!
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.