artikel

Risico inbouwen in je businessmodel: Hoe?

Businessmodellen

Slimme ondernemingen ontwerpen hun innovaties rond het beheersen van risico’s. In de strijd met de concurrentie, is systematische vernieuwing van h

Risico inbouwen in je businessmodel: Hoe?

Slimme ondernemingen ontwerpen hun innovaties rond het beheersen van risico’s. In de strijd met de concurrentie, is systematische vernieuwing van het businessmodel een belangrijke factor. Voor organisaties die hun businessmodel willen aanpassen, is het essentieel om de belangrijkste risicobronnen te onderzoeken. Dit maakt snel duidelijk welke mogelijkheden er zijn om risico’s te reduceren via businessmodelinnovatie. Maar het kan ook duidelijk maken welke kansen er zijn om waarde te creëren door juist risico’s toe te voegen of te vergroten.
Lees het hele artikel van Karan Girotra en Serguei Netessine in Sigma door het hieronder gratis te downloaden.

Lees ook: Business Model Generatie. Een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers.

Reageer op dit artikel