artikel

Wat is waarde voor jouw klant?

Businessmodellen

Maar wat is de meest relevante doelgroep voor jouw businessmodel? Wie gaat er uiteindelijk betalen voor jouw dienst? 

We gaan ervan uit dat je als ondernemer waarde wilt leveren aan je klant. In mijn vorige blog beschreef ik de early adopter. Afhankelijk van jouw idee, product of dienst is er een bepaalde groep mensen/consumenten/klanten die hier waarde in zien. Het lastige is om precies te duiden welke waarde er precies wordt gezien. Zeker als het gaat om innovatieve diensten of producten, omdat deze nieuw zijn voor de markt.
De waarde van een mobiele telefoon was bijvoorbeeld de vrijheid om te bewegen. Je hoefde niet meer thuis te wachten op een telefoontje of naar huis om te bellen. Maar de mobiele telefoon is ontwikkeld tot een smartphone. De waarde van een smartphone is breder, maar vrijheid is er nog steeds een belangrijk onderdeel van.
Lees de hele blog van Stephan Botz op de site Waarde Proposite Ontwerp.

Reageer op dit artikel