artikel

Disruptief of eruptief leiderschap?

Businessmodellen

Waarom zijn organisaties niet in staat om succesvol te transformeren? Vraagt Georgy Evers (zie foto) zich af.

Disruptief of eruptief leiderschap?

Een nieuw managementbuzzwoord is geboren: ‘disruptive’. Het staat voor de talloze nieuwkomers zoals Ryanair en Über die sectoren compleet verstoren (disrupt) door te concurreren met de bestaande businessmodellen van spelers als KLM. Door middel van een ander businessmodel weten ze niet alleen een nieuwe markt aan te boren, maar zijn zij bovendien levensbedreigend voor de oude garde. Menig leider kijkt er met angst en beven naar, maar ook met jaloezie. De realiteit is dat veel organisaties al worstelen om te verbeteren binnen het bestaande businessmodel, laat staan om hun organisatie te transformeren naar een disruptor. Hoe komt dat? Door aanwezige eruptieve krachten en door falend leiderschap!
Lees het hele stuk van Georgy Evers.

Reageer op dit artikel