artikel

De beste burgerjaarverslagen 2004: Friesland en Amersfoort

Geen categorie

Commissaris Nijpels van Friesland en burgemeester van Vliet-Kuiper van Amersfoort zijn door de stichting Rekenschap uitgeroepen tot de schrijvers van

Commissaris Nijpels van Friesland en burgemeester van Vliet-Kuiper van Amersfoort zijn door de stichting Rekenschap uitgeroepen tot de schrijvers van het beste burgerjaarverslag 2004. In burgerjaarverslagen moeten burgemeesters en commissarissen van de Koningin rapporteren over de kwaliteit van de dienstverlening en de procedures voor burgerparticipaties. Stichting Rekenschap onderzocht honderd verslagen en concludeert dat de kwaliteit vaak bedroevend is. Directeur Hein Albeda: “In het bedrijfsleven zijn prestatievergelijkingen doodnormaal, maar de overheid laat het gruwelijk afweten. Blijkbaar moeten velen het wiel nog uitvinden.” Hij riep minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) op om meer aandacht te besteden aan basale vormen van dienstverlening. Zie ook: www.ipsm.org.uk en www.inpuma.net.

Reageer op dit artikel