artikel

Eerste stappen naar ISO 26000

Geen categorie

De sfeer voorafgaand aan de vergadering van de ISO-werkgroep voor [c]Social Responsibility[t] op 26-30 september 2005 te Bangkok was gespannen. Voor d

De sfeer voorafgaand aan de vergadering van de ISO-werkgroep voor [c]Social Responsibility[t] op 26-30 september 2005 te Bangkok was gespannen. Voor de werkgroep was het erop of eronder. Maar uiteindelijk werd toch het fundament gelegd voor ISO 26000, de norm met richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Heikele onderwerpen waren onder meer de mvo-principes, het stakeholder engagement en wel of geen toetsing. Er is overeenstemming bereikt over belangrijke randvoorwaarden. Alle ingediende commentaren worden door de drie nieuw opgerichte taakgroepen meegenomen, die eind maart 2006 met hun eerste Working Draft zullen komen. De definitieve norm zal oktober 2008 gepubliceerd worden. Zie ook: www.duurzaam-ondernemen.nl en www.mvonederland.nl.

Reageer op dit artikel