artikel

CEN, ISO en HL7 werken samen voor normen zorgsector

Geen categorie

CEN, ISO en HL7 (een SDO: Standards Developing Organization) gaan hun samenwerking betreffende harmonisatie van de internationaal geldende normen voor

CEN, ISO en HL7 (een SDO: Standards Developing Organization) gaan hun samenwerking betreffende harmonisatie van de internationaal geldende normen voor de zorgsector intensiveren. De voorzitters van Technical Committee 251 van CEN, Technical Committee 215 van ISO en HL7 spraken elkaar in Genève hierover. Ze hebben benadrukt open te staan voor samenwerking met andere internationale SDO’s.
Inmiddels is er een werkgroep geformeerd die een tijdschema gaat opstellen voor een volledig samenwerkingsplan dat gepresenteerd wordt op de vergadering van ISO/TC 215 in Montreal in maart 2007. De gezamenlijke normalisatieinspanningen moeten in 2008 concrete resultaten opleveren. Zie ook: www.cen.eu.

Reageer op dit artikel