artikel

Goede voorspelling klantvraag belangrijk in toeleveringsketen

Geen categorie

Ketenmanagers zoeken verbeteringen van de toeleveringsketen vooral in productiebetrouwbaarheid en verbetering van de informatievoorziening in de keten

Ketenmanagers zoeken verbeteringen van de toeleveringsketen vooral in productiebetrouwbaarheid en verbetering van de informatievoorziening in de keten, aldus een onderzoek van R&G Global Consultants. Het geld dat gestoken wordt in verbetering van de keten bedraagt een kwart van de totale investeringen.

53% van de ondervraagden meent dat verbetering van de leverancierbetrouwbaarheid zeer moeilijk te realiseren is.

Zouden bedrijven erin slagen het aantal fouten in het voorspellen van de klantvraag te verlagen, zo meent Aart Willem de Wolf van R&G, dan zou dat enorme invloed hebben op de eigen leverbetrouwbaarheid omdat processen dan stabieler verlopen. Daardoor kunnen de totale kosten in de keten dalen. Zie ook: www.vlmnet.nl en www.rngglobalconsultants.com.

Reageer op dit artikel