artikel

Marketing en communicatie bij MVO

Geen categorie

Uit onderzoek van Logeion over de rol van marketing en communicatie bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) blijkt dat marketing- en communic

Uit onderzoek van Logeion over de rol van marketing en communicatie bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) blijkt dat marketing- en communicatieprofessionals onvoldoende kennis, bevlogenheid en positie hebben om het onderwerp hoger op de agenda te zetten. Belangrijke belemmeringen zijn een beperkt budget en de houding van het topmanagement.

Ook de houding van managementteams en afdelingen inkoop, productie, marketing en financiën speelt een rol. Communicatie met interne en externe doelgroepen over de bijdrage van MVO aan bedrijfsprestaties en personeelsmotivatie schiet hierdoor te kort.

De ondervraagde professionals vinden dat de overheid MVO meer moet stimuleren via maatregelen en subsidies.

Boekentips:

Reageer op dit artikel