artikel

Overheid richt vizier op burgerinitiatieven

Geen categorie

Minister-president Balkenende heeft op 2 november op een symposium de website www.16miljoenmensen.nl overgedragen aan Marijke Steenbergen, directrice

Minister-president Balkenende heeft op 2 november op een symposium de website www.16miljoenmensen.nl overgedragen aan Marijke Steenbergen, directrice van CIVIQ. Op deze website zijn veel burgerinitiatieven verzameld. Burgers kunnen op de site solidariteit met elkaar tonen en de namen van hun clubs, verenigingen of de activiteiten die ze zijn begonnen, vermelden. Ook kunnen ze er gelijkgestemden en informatie opzoeken. Op het symposium gaf de premier zijn visie op burgerschap, normen en waarden en de samenleving. Ook waren er workshops over de mogelijkheden voor burgers om deel te nemen aan de ‘civil society’ en manieren voor overheden en bedrijven om burgers te stimuleren. Zie ook: www.civiq.nl en www.16miljoenmensen.nl.

Reageer op dit artikel