artikel

Werkomstandigheden in thuiszorg verbeterd

Geen categorie

Tien procent van de organisaties voor thuiszorg doet nog steeds veel te weinig aan preventie van ziekte en arbeidsongeschiktheid. In eerdere jaren lag

Tien procent van de organisaties voor thuiszorg doet nog steeds veel te weinig aan preventie van ziekte en arbeidsongeschiktheid. In eerdere jaren lag dat percentage veel hoger. Bij instellingen waar nog veel mis is, ontbreekt het vooral aan hulpmiddelen om zwaar werk te verlichten, zoals tilliften. Dat concludeert de Arbeidsinspectie na controles bij 160 organisaties. In 1999 sloten overheid en de sector een arboconvenant om ziekteverzuim en WAO-instroom te beperken. Werkgevers en werknemers kregen een aantal jaren de tijd de regels door te voeren. Tot aan 2005 werd er niet gecontroleerd. De Arbeidsinspectie controleerde pas in 2005 en 2006. Zie ook: www.thuiszorg.nl en www.arbo.nl.

Reageer op dit artikel