artikel

Bedrijven hoeven niet in alles de beste te zijn

Geen categorie

Als een bedrijfsstrategie slecht blijkt uit te pakken, dan komt dat waarschijnlijk door de manier waarop het management over de concurrentie denkt. Da

Als een bedrijfsstrategie slecht blijkt uit te pakken, dan komt dat waarschijnlijk door de manier waarop het management over de concurrentie denkt. Dat stelt Michael E. Porter, hoogleraar van de Harvard Universiteit. Volgens hem moeten bedrijven niet in alle aspecten van het zakendoen de beste willen zijn. Waar ze vooral naar moeten streven, is uniek zijn voor de consument.
Ze moeten zich afvragen hoe ze een unieke waarde kunnen creëren, die kan beantwoorden aan veel behoeftes van veel consumenten. “Er is geen enkel bedrijf dat de beste is. Het is de consument die bepaalt wat hij het beste vindt en wat hij daarvoor wenst te betalen”. Ernaar streven in alles de beste te zijn, veroorzaakt slechts escalatie en leidt dus tot lagere prijzen of hogere kosten. Zie ook: www.isc.hbs.edu en www.floor.nl/management/porter.html.

Reageer op dit artikel