artikel

Beheer leveranciersketen in voedingsmiddelenbranche niet optimaal

Geen categorie

Veel fabrikanten van voedingsmiddelen zijn maar moeilijk in staat hun leveranciersketen optimaal te beheren. Hierdoor ontstaan regelmatig overschotten

Veel fabrikanten van voedingsmiddelen zijn maar moeilijk in staat hun leveranciersketen optimaal te beheren. Hierdoor ontstaan regelmatig overschotten in de keten en lege schappen in de winkels. Dat komt naar voren uit een onderzoek van softwareleverancier Lawson.
Zo’n 58 procent van de onderzochte ondernemingen maakt gebruik van planningssoftware. Toch geeft 21 procent van de ondervraagden aan nog steeds spreadsheets te gebruiken voor de productieplanning. Door te werken met papier -ook voor het maken van voorspellingen- missen ze de aansluiting met de concurrentie en zetten zo hun voortbestaan op het spel. In Azië maakt een op de vier bedrijven gebruik van papier voor planning en voorspelling. Zie ook: www.ictforyourbusiness.nl.

Reageer op dit artikel