artikel

Gedaan met Kafka in Rijckevorsel

Geen categorie

In Rijckevorsel is een zogeheten Kafka-schepen aangesteld, die tot taak heeft de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren. Wat Vincent van Quickenb

In Rijckevorsel is een zogeheten Kafka-schepen aangesteld, die tot taak heeft de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren. Wat Vincent van Quickenborne nu is op federaal niveau -hij is staatssecretaris van Administratieve Vereenvoudiging- wordt Roger Kemland in Rijckevorsel op gemeentelijk niveau. Ook andere gemeenten in België willen door aanstelling van zo’n functionaris de ‘nachtmerrie van de rompslomp’ bij hun dienstverlening eens flink aanpakken. Over deze rompslomp zijn op een speciale website veel klachten binnengekomen. Daaruit werden tien tips gehaald voor een eenvoudige en klantvriendelijke dienstverlening. Een daarvan was de aanstelling van een Kafka-schepen. Zie www.kafka.be en www.kwaliteitshandvesten.nl.

Reageer op dit artikel