artikel

Kwaliteit jaardocument zorg onder de maat

Geen categorie

De kwaliteit van het jaardocument Maatschappelijke Verantwoording, dat zorginstellingen vanaf 2007 verplicht moeten aanleveren, laat veel te wensen over. Slechts een op de vijf documenten verschaft voldoende inzicht in de doelen en prestaties van de betreffende instelling. Tot die conclusie komt de Nederlandse Consumenten Federatie (NPCF) op grond van onderzoek waarin 87 documenten werden geanalyseerd. […]

De kwaliteit van het jaardocument Maatschappelijke Verantwoording, dat zorginstellingen vanaf 2007 verplicht moeten aanleveren, laat veel te wensen over. Slechts een op de vijf documenten verschaft voldoende inzicht in de doelen en prestaties van de betreffende instelling. Tot die conclusie komt de Nederlandse Consumenten Federatie (NPCF) op grond van onderzoek waarin 87 documenten werden geanalyseerd.
Oorzaak van de matige kwaliteit is mogelijk het gebruik van een vast format. Een opmerkelijke onderzoeksbevinding is dat instellingen het tonen en verantwoorden van prestaties vooral zien als een door de overheid veroorzaakte administratieve last. Zie ook: www.npcf.nl

Reageer op dit artikel