artikel

Nieuwe Arbowet: meer preventie en eigen verantwoordelijkheid BHV

Geen categorie

De nieuwe Arbowet concentreert zich op doelvoorschriften en stelt de RI&E als bepalend. De werkgever heeft de verantwoordelijkheid de BHV zelf in te v

De nieuwe Arbowet concentreert zich op doelvoorschriften en stelt de RI&E als bepalend. De werkgever heeft de verantwoordelijkheid de BHV zelf in te vullen.Om hem te helpen de vertaalslag te maken van de RI&E naar BHV (bedrijfshulpverlening) is de nieuwe norm NEN 4000 ontwikkeld. Het vereiste BHV-plan is de basis voor de BHV-organisatie. Opleiding, nascholing en oefening zijn erop gericht de BHV-organisatie te versterken. De norm geeft ook een indicatie voor het aantal BHV’ers en kent certificering als mogelijkheid. Dat kan zowel certificering zijn van personen, BHV-organisaties als van een heel bedrijf of instelling. Zie ook: www2.nen.nl en www.ghor.nl.

Reageer op dit artikel