artikel

Vrouwelijk gedrag leidt sneller tot promotie

Geen categorie

Vrouwen die promotie willen maken moeten de verleiding weerstaan zich als mannen te gedragen. De beste strategie is om je vrouwelijke eigenschappen te benadrukken. Bazige eigenschappen leiden bij vrouwen tot niets en bij mannen tot… jawel, promotie!

Dat blijkt uit onderzoek van de George Mason University. Vrouwen die zich agressief gedragen, hebben minder kans om vooruit te komen dan degenen die meer vrouwelijke eigenschappen etaleren, aldus de Daily Mail. Om promotie te maken doen vrouwen er verstandig aan op de werkvloer niet te veel zelfvertrouwen en assertiviteit ten toon te spreiden, terwijl dat bij mannen juist wel gewaardeerd wordt.

De onderzoekers volgden tachtig jonge mannen en vrouwen die een studie bedrijfskunde deden. Na acht jaar bleken de vrouwen met een bazige houding minder vaak promotie te hebben gemaakt dan de 'meer vrouwelijke vrouwen'. Mannen met diezelfde bazige eigenschappen hadden echter wél promotie gemaakt.

Onderzoekster Olivia O'Neill adviseert assertieve vrouwen alleen krachtig op te treden als het echt nodig is. Als ze zich gedragen op een typische mannelijke manier, kunnen ze een promotie wel 'schudden'.

(Bron: Nu.nl)

Reageer op dit artikel