artikel

De vaardigheid om je vaardigheden op peil te houden

Geen categorie

De omgeving – ook de arbeidsmarkt en vereisten op het gebied van persoonlijke vaardigheden – verandert snel. Achterover leunen en afwachten, is geen optie.

Brits onderzoek onder werknemers over hun verwachtingen over veranderingen op de werkplek, toont aan hoe prioritair het is om eigenaarschap over je loopbaanontwikkeling te nemen. Je kunt maar beter niet alles over laten aan je werkgever en vertrouwen op diens initiatieven. Enkele onderzoeksbevindingen.

  • 60 procent van de respondenten is bezorgd over het feit dat de eisen van het werk dat ze nu doen al aan het veranderen zijn. De helft van hen verwacht dat hun huidige vaardigheden over vijf jaar verouderd zullen zijn.
  • 61 procent klaagt dat hun werkgever te weinig investeert in hun vaardigheden.
  • 50 procent zegt dat de verantwoordelijkheid eerder bij hen zelf ligt dan bij de werkgever of de overheid.
  • 40 procent zegt zelf geen actie te ondernemen.
  • 60 procent geeft aan dat vakliteratuur lezen en seminars volgen het enige is dat ze doen.

De onderzoekers raden werknemers aan goed met hun werkgever te communiceren over wat zij menen wat nodig is, om vervolgens samen een traject uit te stippelen. Neem vooral het heft in eigen handen, wacht niet op je werkgever, praat met experts en andere ervaringsdeskundigen en probeer je een beeld te vormen over wat de toekomst vergt aan kennis en vaardigheden.

(Bron: Management Issues)

Kijk ook op www.careerwise.nl en www.quintcareers.com

Reageer op dit artikel