artikel

Meest irritant: collega’s die geen kwaliteit leveren

Geen categorie

Nederlanders vinden hun collega’s het belangrijkst voor hun werkomgeving. Gevraagd naar de factoren die belangrijk zijn voor de werkomgeving antwoordt 37 procent van de Nederlanders 'aardige collega’s. Die vinden ze nog belangrijker dan een goede balans tussen leven en werk, die door 29 procent genoemd wordt. Een manager die ze kunnen respecteren en van wie ze kunnen leren is voor slechts 16 procent van belang.

Baanzekerheid, een prettig kantoor, een korte reistijd en state-of-the-arttechnologie hebben nauwelijks invloed op het oordeel van de Nederlandse werknemers over hun werkomgeving. Dit zijn enkele conclusies op grond van de Workplace Survey Q4 2010 van financieel uitzend- en detacheringbureau Accountemps onder meer dan 2400 financiële, human resources en algemene managers.

Anita Hijmenberg, Senior Manager van Accountemps, zegt in een toelichting: “Als wij bemiddelen voor onze kandidaten vragen wij hen altijd wat zij de belangrijkste zaken in een nieuwe functie vinden en het valt op dat men altijd zeer veel belang hecht aan de collega’s. De werkrelatie met collega's vinden veel mensen zelfs belangrijker dan of het bedrijf bijvoorbeeld technologisch helemaal 'bij' is."

In alle landen is men het wel eens dat collega’s die geen kwalitatief goed werk leveren of geen oog voor details hebben het meest vervelend zijn voor de werkomgeving. 30 procent van alle ondervraagden gaf dit aan. Collega’s die ideeën van een ander presenteren als hun eigen idee, zijn ook niet erg geliefd. 19% van de Nederlanders ergert zich daaraan. Tot slot zegt 15 procent dat roddelende collega’s erg vervelend zijn. Te laat komen (9 procent), regelmatig ziek worden (8 procent) of geen rekening houden met beperkte kantoorruimte (5 procent) wordt door veel minder mensen vervelend gevonden.

De Workplace Survey werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Heliview in België, Brazilië, Dubai, Duitsland, Frankrijk,Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

Reageer op dit artikel