artikel

Ziek op kantoor verschijnen maakt je niet populair

Geen categorie

Wie ziek is en toch op kantoor verschijnt, maakt zichzelf niet populair bij de collega's. Slechts 11 procent van de ondervraagden in een onderzoek van Accountemps in Canada zegt wel onder de indruk te zijn van collega's die ziek en wel achter hun bureau kruipen. Het merendeel (57 procent) van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat maar niks, omdat ze bang zijn zelf ook besmet te raken.

Niettemin geeft meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek aan dat ze zelf wel aan het werk gaan bij ziekte. Naast de 51 procent die zegt 'gewoon' naar kantoor te komen, werkt 14 procent bij ziekte thuis. Niet meer dan 31 procent van de ondervraagden meldt zich daadwerkelijk ziek.

Niet alleen de directe collega's, maar ook de meeste managers hebben liever dat iemand thuis blijft bij ziekte. 37 procent van de managers moedigt de medewerker in meer of mindere mate aan om thuis te blijven als ze ziek zijn. Slechts 18 procent van de managers geeft aan dat ze zieke medewerkers aanraden om toch naar kantoor te komen.

Reageer op dit artikel