artikel

Zijn je dagen als manager geteld?

Geen categorie

Slechte managers zijn er zich zelden van bewust dat ze slechte managers zijn, of dat in ieder geval hun collega's er zo over denken, tonen recente onderzoeken weer eens aan. Zijn managers zich er wel van bewust dat ze niet goed functioneren, dan is de kans dat ze bereid zijn dat toe te geven gering, niet in het minst tegenover zichzelf. Omdat ze ervan overtuigd zijn dat niemand zal geloven dat zij het probleem zijn.

Wie ervan overtuigd is dat hij de beste manager op de planeet is, moet even de zeven onderstaande aanwijzingen raadplegen, zoals ze door express.be op een rijtje zijn gezet. Hoe vaker je met 'ja' moet antwoorden, hoe zekerder je er van kunt zijn dat je dagen als manager zijn geteld. De aanwijzingen gelden trouwens niet enkel voor managers; ook werknemers kunnen er een hoop van opsteken, voegt Express.be er nog aan toe.

De prestaties van jouw groep zijn ondergemiddeld
Vroeg of laat betaal je hiervoor de prijs, want slecht management tast uiteindelijk de volledige organisatie aan. Hoe je het ook draait of keert: slechte prestaties binnen een bedrijf zijn meestal het gevolg van slecht management.

Je baas maakt het je lastig
Wanneer jouw baas begint te denken dat jij het probleem bent, zal hij veeleisender worden en je het leven moeilijk maken om te zien hoe je daarop reageert. Wanneer dat gebeurt, ben je dus beter op je hoede.

Traditionele werkvrienden nemen afstand
Wanneer je voelt dat je traditionele werkvrienden afstand van je beginnen te nemen, ben je loslopend wild.

Je gedraagt je idioter dan normaal
Hoewel je bewust ontkent dat je een slechte manager bent, ben je je daar wel van bewust. Dat eist zijn tol, meestal in een toenemende mate van stressvol en angstig gedrag.

Je hebt moeite met beslissingen te nemen
Managen betekent beslissingen nemen. Beslissingen zijn acties die resultaten opleveren en die resultaten zijn duidelijk zicht- en meetbaar. Wanneer je moeilijk tot een beslissing komt, gaat ook de rest snel bergaf.

Je persoonlijke relaties zijn een fiasco
Disfunctionele managers zijn disfunctionele mensen. Dat uit zich niet enkel op het werk, maar ook thuis en in de vriendenkring. En hoewel er een paar slechte bazen moeten bestaan die een fantastische vrouw en vriendenkring hebben, vormen ze waarschijnlijk de uitzondering die die regel bevestigt.

Je werknemers voelen zich miserabel
Hoe zelfvoldaan je ook bent, je weet wanneer je werknemers zich miserabel voelen. Stoppen ze met praten en voelen ze zich schuldig wanneer jij in de buurt bent? Gaan ze samen nog iets drinken en word jij nooit gevraagd?

Reageer op dit artikel