artikel

Businessmodel ontwerpen kan nu ook op de iPad

Geen categorie

Het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van businesmodellen kan voortaan ook op de iPad. Na het boek Business Model Generation van Alex Osterwalder is nu ook de Business Model Toolbox beschikbaar.

De Business Model Toolbox combineert de snelheid van een schetsje met de uitgebreidere mogelijkheden van een spreadsheet, zodat het nog eenvoidiger wordt om met mogelijke business modellen te stoeien en uiteindelijk het meest geschikte model te kiezen.

De onderliggende filosofie is uiteraard dezelfde als die van het Business Model Canvas uit het boek dat Osterwalder uitbracht met onder anderen Yves Peigneur en dat dit jaar door de honderdduizend-grens brak. Van de Nederlandse vertaling werden binnen een jaar meer dan tienduizend exemplaren verkocht.

Met de elektronische versie kunnen ontwerpen meteen worden geëxporteerd als onder meer jpg- of csv-bestand, zodat ze makkelijk kunnen worden gedeeld en in presentaties kunnen worden opgenomenen. In de Toolbox voor de i-Pad zijn ook voorbeelden van business-modellen en formules opgenomen.

For the price of a business lunch, you could be inventing or improving your business model, prijzen de makers hun Toolbox aan, die voor 23,99 dollar is te downloaden.

Ga naar de Apple Store voor meer informatie over de Business Model Toolbox.

Lees meer over het boek Business Model Generatie in de  Kluwer shop.

Reageer op dit artikel