artikel

Massaal flirten en roddelen via e-mail op het werk

Geen categorie

E-mail wordt op het werk massaal gebruikt voor niet-professionele doeleinden. Uit onderzoek blijkt dat de zakelijke e-mail volop wordt gebruikt om roddels te verspreiden, te flirten of om 'moppen te tappen'. Dat staat in een rapport van het bedrijf Lightning Tools, ontwikkelaar van online toepassingen voor onder meer kantooromgevingen.

Uit het onderzoek blijkt dat 48 procent van de medewerkers e-mail zou gebruiken om roddels te verspreiden, terwijl 41 procent via e-mail wel eens humoristische berichten verstuurt. Daarnaast geeft 11 procent aan e-mail gebruikt te hebben om met collega's te flirten. Maar het kan nog gekker: één respondent gaf zelfs toe naakte beelden van zichzelf via e-mail onder collega's verspreid te hebben, merkt het webmagazine Bizreport.com op.

Dat roddelen en flirten via e-mail kan leiden tot haat en nijd op de werkvloer hoeven we niet te vertellen. Brett Lonsdale, oprichter van Lightning Tools: 'Maar met een duidelijk beleid voor e-mailgebruik op de werkvloer en controle daarop kan een e-mail voor niet-zakelijke doeleinden in een aantal gevallen best door de vingers worden gezien.'

(Bron: express.be)

Reageer op dit artikel