artikel

Veel mensen zouden graag hazenslaapje op kantoor doen

Geen categorie

Even een hazenslaapje doen van maximaal twintig minuten om daarna na weer fris aan het werk te gaan. Zo'n powernap op kantoor vergroot de productiviteit, zeggen onderzoekers. Je wordt creatiever, je krijgt meer energie. Bovendien word je er scherper van: je geheugen werkt beter en je maakt minder fouten.

Veel Nederlandse werknemers blijken volgens onderzoek van SA Design regelmatig behoefte te aan hebben aan dat powernappen. In veel andere landen is het niet ongewoon, zo'n verkwikkend dutje overdag.

Uit het werkomgevingsonderzoek over ‘slapen op kantoor’ dat SA Design hield onder 109 werknemers uit diverse branches blijkt dat 48 procent wil powernappen op de werkplek, indien daarvoor de ideale omstandigheden worden geboden. De wannabe powernappers zijn vooral medewerkers die vermoeid zijn na het werk. Van de respondenten wil 26 procent efficiënter werken, 17 procent meer creativiteit, 17 procent meer ontspanning en 12 procent alerter en nauwkeuriger werken. Allemaal zaken die na het doen van een minidutje verbeteren.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 27 procent van de ondervraagden wel eens een powernap doet, maar dan voornamelijk thuis en in het weekend. Veel mensen noemen de ‘cultuur’ als reden waarom er niet gepowernapt wordt op het werk. Maar de belangrijkste oorzaak blijkt dat er voor het doen van een hazenslaapje op het werk geen geschikte gelegenheid is.

Reageer op dit artikel