artikel

Externe coach is populairder dan opleiding

Geen categorie

De meeste werknemers willen graag begeleiding door een externe coach voor hun persoonlijke ontwikkeling. Meer dan de helft (52 procent) geeft aan dat dit een werkgever aantrekkelijk maakt. Daarnaast zegt 38 procent begeleiding door een interne coach te willen. Dat blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 4000 respondenten.

Coaching blijkt belangrijker dan de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding. Slechts 6 procent zou heel graag een externe opleiding volgen en 3 procent een interne. Een vijfde van de werknemers laat de aanwezigheid van een gestructureerd beoordelingssysteem zwaar meewegen in de aantrekkelijkheid van een werkgever. Tot slot vindt 12 procent regelmatige een-op-een gesprekken met leidinggevenden heel belangrijk.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: 'De huidige generatie werknemers vindt persoonlijke ontwikkeling een van de belangrijkste dingen in hun loopbaan. Een motivator of coach op de werkvloer geeft mensen vaak net dat extra duwtje in de rug om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.'

'En dat niet alleen: ook bij het plannen van werk en privé en bij het halen van energie uit het werk kan een coach een werknemer goede diensten bewijzen. Daarnaast zijn de vaardigheden van een persoon tegenwoordig belangrijker dan de genoten opleiding', aldus Puts.

Reageer op dit artikel