artikel

Falende ict kost 3 werkdagen per werknemer per jaar

Geen categorie

Ernst & Young onderzocht de afhankelijkheid van de Nederlandse organisaties van ICT. 43 procent van de ondervraagde managers zegt dat hun organisatie niet kan functioneren zonder ICT. Nog eens 43 procent zegt in grote mate afhankelijk te zijn van ICT. Toch gaat er nog steeds veel tijd en geld verloren door niet-functionerende ICT-voorzieningen. Problemen hiermee zorgen ervoor dat respondenten gemiddeld drie werkdagen (24 uur) per jaar hun taken niet of nauwelijks kunnen verrichten.

Het rapportcijfer voor de kwaliteit van ICT-toepassingen komt dan ook op 6,8, ondanks het feit dat er in de afgelopen vijf jaar aanzienlijk meer is geïnvesteerd in ICT.
In de sector productie/industrie gaan op jaarbasis zelfs meer dan vier werkdagen verloren, terwijl in de sector handel/industrie de schade beperkt blijft tot iets meer dan twee verloren werkdagen.

Een ander opvallend gegeven is dat vier van de tien ondervraagden van mening zijn dat de kwaliteit van de ICT-omgeving thuis beter is dan op het werk. Waar kantoorautomatisering gedurende lange tijd superieur is geweest aan automatisering in privéhuishoudens, heeft de snelle opkomst van thuiscomputers en tablets dat beeld volledig op z’n kop gezet.

Lees alles over de ICT Barometer

Reageer op dit artikel