artikel

Professionals benutten hun talent optimaal

Geen categorie

Een ruime meerderheid (68 procent) van de professionals in Nederland vindt dat zij regelmatig tot vaak hun talent kwijt kunnen in het werk. Hun werk draagt dan ook bij aan iets waar zij erg enthousiast van worden (70 procent), waardoor ze regelmatig (33 procent) helemaal op gaan in het werk.

Dat zijn de onderzoeksresultaten van personeelsbemiddelaar Vitae en EMC in aanloop naar de uitreiking van de Talent Awards 2011 tijdens het event Celebrate Work op 6 oktober in Zaandam.

De circa 400 professionals die aan het onderzoek deelnamen, deden de Talenttest op de website van Vitae/ Celebrate Work. Uit het onderzoek blijkt dat zij steeds bewuster bezig zijn met hun eigen ontwikkeling.

Vrijheid
Professionals vragen zich steeds meer af: 'Waar liggen mijn talenten? Wat is mijn ambitie en wat zijn mijn drijfveren?'. Uit de positieve uitkomsten van het onderzoek van Vitae en EMC blijkt dat deze ontwikkeling ook bij werkgevers niet onopgemerkt is gebleven. De ondervraagden geven aan dat ze de vrijheid krijgen om hun werk voor een groot deel naar eigen inzicht in te vullen en op de werkvloer worden gestimuleerd om hun kwaliteiten te benutten.

88 procent van de ondervraagden geeft aan regelmatig tot vaak zelf te mogen bepalen op welke manier ze hun werk aanpakken. Ook zegt bijna de helft (47 procent) van de van de professionals die deelnamen aan het onderzoek dagelijks te groeien en te leren in het werk dat ze doen en dat zij, wanneer ze obstakels tegenkomen, kunnen rekenen op de hulp van de omgeving (80 procent).

Het Nieuwe Werken wint terrein
Een andere uitkomst uit het onderzoek is dat het overgrote deel van de ondervraagde professionals (85 procent) de werktijden zelf mag bepalen, waarvan zelfs meer dan de helft regelmatig tot vaak. Ook zijn de meeste ondervraagden redelijk tot zeer vrij om zelf te kiezen met welke mensen zij samenwerken.

Hiermee lijkt 'Het Nieuwe Werken' terrein te winnen. Het Nieuwe Werken betekent dat professionals zelf mogen bepalen met welke collega's ze samenwerken om een succesvol resultaat te behalen. Ook in de keuze voor de werkplek en werktijden zijn ze flexibel. Het Nieuwe Werken vraagt veel vertrouwen van de werkgever in de professional maar het stimuleert de professional om het beste van zijn of haar talent in te zetten om dit vertrouwen waar te maken.

Reageer op dit artikel