artikel

Driekwart Nederlanders ziet werk als passie

Geen categorie

Driekwart van de Nederlanders zegt dat hun werk ook hun passie is. De liefde voor hun werk motiveert ze om hun werk elke dag beter te doen. Dat blijkt uit een onderzoek van vacaturesite StepStone onder 10711 respondenten in acht landen. Deze 75 procent van de respondenten denkt ook dat hun passie ze helpt hun werk beter te doen.

Ongeveer één op de tien Nederlanders is gepassioneerd door zijn of haar werk, maar denkt niet dat dit een positief effect heeft op de prestaties. Zestien procent van de Nederlanders zegt dat hun werk niet hun passie is.

Verschillen
Het onderzoek laat veel verschillen zien tussen de Europese landen. De Scandinavische landen zijn het meest gelukkig met hun baan. Van deze landen zijn de Denen het gelukkigst met hun werk. Maar liefst 86 procent van de Denen zegt dat hun werk hun passie is. De Nederlanders scoren, net als de Noren, hier ook erg hoog in. In beide landen zegt 84 procent van de respondenten van hun werk te houden.

En van deze 84 procent zegt maar liefst 75 procent dat zij hierdoor beter presteren. Als er gekeken wordt naar de rest van Europa, waar 68 procent zegt dat de passie voor hun werk ze stimuleert tot betere resultaten, scoren Nederland en Noorwegen hier erg hoog in met 75 procent. In Frankrijk daarentegen zegt maar 60 procent passie voor hun werk te houden. Dit is ook het land dat hier het laagst in scoort.

Reageer op dit artikel