artikel

Het Nieuwe Werken kan miljarden opleveren

Geen categorie

Het Nieuwe Werken kan op termijn miljarden euro's opleveren. Een verdubbeling van het aantal flexwerkers naar anderhalf tot twee miljoen resulteert in een winst van minstens twee miljard euro, zo heeft adviesbureau PwC becijferd in opdracht  van de STichting Natuur & MIlieu.

Volgens PwC is daarbij de 'winst'  van de vermindering van de filedruk en het aantal verkeersslachtoffers nog niet meegerekend. Daardoor dalen de ziekenhuiskosten dalen en kan het wegenonderhoud worden verminderd. De uitstoot aan schadelijke uitlaatgassen en fijnstof gaat eveneens omlaag, terwijl thuiswerken beter te combineren is met zorgtaken en mantelzorg.

Volgens PwC is flexwerken ook gunstig voor werkende vrouwen die aangeven dat ze meer willen werken wanneer ze hun werktijd zelf kunnen indelen en grotendeels zelf mogen bepalen wanneer ze op kantoor, thuis of op locatie aan het werk zijn.

Nederland telt op dit moment zo'n 800.000 flexwerkers. Naar schatting kan de helft van de beroepsbevolking (7,6 miljoen mensen) gemakkelijk variëren met werktijd en werkplek.

Het rapport van PwC wordt vandaag gepresenteerd tijdens een manifestatie in Utrecht, waar minister Maxime Verhagen het startschot geeft voor de Week van Het Nieuwe Werken.

Reageer op dit artikel