artikel

Microsoft uitgeroepen tot beste werkgever ter wereld

Geen categorie

Microsoft is uitgeroepen tot beste werkgever van de wereld. Voor het eerst heeft Great Place to Work een ranglijst samengesteld met de 25 beste multinationals om voor te werken. Al meer dan 25 jaar doet de organisatie onderzoek naar goed werkgeverschap, maar nog nooit stelde het een wereldwijde ranglijst samen.

De lijst is gebaseerd op data van managers en medewerkers van duizenden organisaties verspreid over zes continenten. Zo'n 350 multinationals zijn beoordeeld. Om in aanmerking te komen voor de ranglijst moesten bedrijven het afgelopen jaar op minimaal vijf nationale Beste Werkgevers-lijsten staan, meer dan 5000 medewerkers wereldwijd hebben en 40 procent van het werk moet plaatsvinden buiten het land waar de hoofdvestiging is.
 
IT-bedrijven blinken uit
Microsoft eindigde bovenaan en kreeg de prijs uitgereikt tijdens een ceremonie in de New York Stock Exchange. Het bedrijf telt 90.819 medewerkers en is aanwezig in 26 landen. In Nederland eindigt het softwarebedrijf al jaren in de bovenste regionen. Het bedrijf heeft laten weten het een erkenning te vinden voor de bedrijfscultuur en werkomgeving en is er trots op dat medewerkers hier zoveel waardering voor hebben.

 

Ook andere IT-werkgevers deden het goed; de top vier bestaat louter uit IT-bedrijven. Op nummer twee staat BI-specialist SAS en de derde plek is weggelegd voor storage-leverancier NetApp, op de voet gevolgd door Google. Ook Cisco (nummer 6), Intel (14), Telefónica (17) en Accenture (20) wisten een plek in de top-25 te bemachtigen.

(Bron: Automatisering Gids)

Reageer op dit artikel