artikel

Ronald Giphart over toprestaurants en zorg

Geen categorie

De populaire schrijver Ronald Giphart is een bijzondere spreker tijdens het KIZ-congres dat woensdag 9 november in Burgers' Zoo in Arnhem wordt gehouden. Het thema van het conges is Alles draait om eenvoud

Ronald Giphart over toprestaurants en zorg

Giphart gaat in Arnhem in op de vraag wat de overeenkomsten zijn tussen toprestaurants en zorg. De auteur neemt daarbij zijn ervaring mee die hij opdeed tijdens stages bij de toprestaurants Oud Sluis en De Librije. Giphart werd aan het werk gezet in de keuken, liep mee in de bediening, wreef het bestek en hielp de huishoudelijke dienst. Hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wie zijn de mensen achter het succes? Wat is hun filosofie en waardoor worden ze geïnspireerd?

Jos de Blok vertelt op 9 november over het succes van Buurtzorg Nederland, het snelst groeiende bedrijf van ons land en uitgeroepen tot de Beste Werkgever. Jos de Blok legt uit waarom de cliënttevredenheid bij Buurtzorg de hoogste is van Nederland.

Over het belang van sociaal kapitaal gaat het bij hoogleraar psychologie Roos Vonk: 'We moeten terug naar hoe we in de oertijd leefden, in kleine groepen waarin iedereen elkaar kent, zijn eigen taken heeft en daar ook op wordt aangesproken’, vindt zij. ‘Behandel je medewerkers op de manier waarop je wilt dat ze worden behandeld en niet zoals ze zijn. Veel van ons gedrag is namelijk een selffulfilling prophecy'

Meer informatie over het programma van het KIZ-congres of aanmelden kan HIER

 

Reageer op dit artikel