artikel

Bedrijfsleven ziet steeds meer voordelen van werken in de cloud

Geen categorie

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf ziet technologie als cruciale voorwaarde om te groeien. Zes op de tien bedrijven (58 procent) geven aan dat IT-diensten essentieel zijn om het hoofd te bieden aan de economische crisis. Het werken in de cloud draagt volgens de ondernemingen bij aan de productiviteit, flexibiliteit en kostenbesparing, waarbij de aandacht wel uitgaat naar veiligheid en privacy van de opgeslagen gegevens. Dat blijkt uit het pan-Europese onderzoek Cloud adoption Study onder mkb-directeuren in opdracht van Microsoft.

Het werken in de cloud kan bijdragen aan de productiviteit van de onderneming. Medewerkers hebben altijd en overal toegang tot hun bedrijfsapplicaties, mail, agenda en documenten. Ook het delen van informatie of het gezamenlijk werken aan documenten is gemakkelijker met de cloud. Daarmee maakt de cloud Het Nieuwe Werken makkelijker toepasbaar en is werken op de cloud duurzamer, omdat de servers minder belast worden.

Bijkomend voordeel is dat bedrijven geen antivirusprogramma’s hoeven aan te schaffen en back-ups hoeven te maken. Het onderzoek laat dan ook zien dat Nederlandse mkb-ondernemingen die de cloud al wel gebruiken daar direct profijt van hebben: 56 procent zegt flexibeler te werken, 30 procent geeft aan geld te besparen en nog eens 30 procent zegt productiever te werken. Ondanks de voordelen van cloud computing wijst een groot deel van de respondenten op de veiligheid en privacy van het werken in de cloud.

Reageer op dit artikel