artikel

Grootste irritaties: Falende computers en ellebogenwerk

Geen categorie

Op veel Nederlandse werkvloeren blijken diverse ergernissen voor veel irritatie te zorgen. Crashende software, ellebogenwerk, slechte sfeer en personeel dat lange rookpauzes neemt zijn een doorn in het oog van veel werknemers.

Dit blijkt uit onderzoek naar ontevredenheid op de werkvloer dat onderzoeksbureau Multiscope uitvoerde onder duizend leden van haar Business to Business panel.

De top 5 van de grooste irritaties:

Niet functionerend netwerk of slecht werkende software (82%)
Ellebogenwerk om hogerop te komen (75%)
Slechte sfeer op werkvloer (68%)
Collega's die te laat komen (66%)
Luid pratende of bellende collega's (65%)

Daarnaast zijn de belangrijkste ergernissen collega's met een 9-17 mentaliteit en collega's die te luid praten of lange rookpauzes nemen. Ruim één op de 4 denkt het werk van zijn direct leidinggevende beter te kunnen dan de leidinggevende zelf. Bij mannen is dit zelfs bijna een derde. Leidinggevenden moeten vooral beter luisteren en duidelijker duidelijker communiceren.

Het Nieuwe Werken
Men verwacht niet dat Het Nieuwe Werken de ergernissen tegen zal gaan. 54 procent van de ondervraagden denkt dat bijvoorbeeld vaker thuiswerken of op andere tijden werken er niet voor zorgen dat de ergernissen die er op de werkvloer zijn afnemen.

Toch zien werknemers wel positieve kanten in Het Nieuwe Werken. Zo raakt 73 procent meer gemotiveerd door de hogere mate van zelfstandigheid die Het Nieuwe Werken met zich meebrengt. Ook vermoed 71 procent van de ondervraagden dat Het Nieuwe Werken bijdraagt aan het verminderen van files doordat mensen niet meer op hetzelfde moment de weg op hoeven.

Reageer op dit artikel