artikel

Hubert Rampersad: We moeten groot dromen

Geen categorie

Alles begint met een droom. Wie groot droomt wordt groot en wie klein droomt blijft klein. Wie geen droom heeft is verloren en wordt niet succesvol in het leven. Wie een droom heeft maar deze niet omzet in actie is aan het hallucineren. Dat zegt Hubert Rampersad, dean van de Business School of the Americas.

Hubert Rampersad: 'Mijn droom twintig jaar geleden was om op het prestigieuze  MIT en Harvard Business School in Boston te mogen doceren (absolute top in de wereld). Vorig jaar heb ik op MIT  gedoceerd en in april 2012 ga ik een gastcollege over Authentic Personal Branding op Harvard Business School verzorgen.'
Een droom is een synoniem voor visie. Uw visie is een beschrijving van de wijze waarop u uw droom op de lange termijn wenst te realiseren. Bill Clinton (voormalige president van de VS) zei hierover: 'We hebben een meer omvattende visie nodig. Zodra u weet waar u heen gaat, is het veel makkelijker te besluiten welke stappen er nodig zijn om daar te komen. Wanneer u niet weet waar u heen gaat, kunt u als een gek werken maar gaat u in de verkeerde richting lopen'. Om sucessvol en gelukkig te zijn moet u de betekenis van uw leven weten en de verantwoordelijkheid nemen om uw droom te ontdekken en deze op te schrijven. De zoektocht naar uw ziel en het ontdekken van uw lot begint met het definiëren en formuleren van uw droom. Eleanor Roosevelt (vroegere first lady of the United States) zei eens: 'De toekomst behoort aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen'.

Het hele artikel van Rampersad kunt u hier downloaden.

Tip
Een nieuwe loopbaan of levenspad klinkt soms aantrekkelijk, maar hoe doe je dat? Hoe vind je jezelf opnieuw uit? De auteurs van het boek Business Model You laten zien hoe je weer vertrouwen en plezier krijgt in je leven en loopbaan.

Reageer op dit artikel