artikel

PostNL schort reorganisatie op

Geen categorie

PostNL schort een grootscheepse reorganisatie met een maand op. Dat meldde het bedrijf maandag 16 april 2012 naar aanleiding van problemen in de regio's Utrecht en Den Bosch, waar een nieuw bezorgsysteem wordt ingevoerd en kleinere kantoren zijn gesloten.

Een woordvoerder erkende al eerder op de dag dat er ‘opstartproblemen' zijn. Toen was PostNL nog niet van plan de reorganisatie, die ook elders in het land wordt doorgevoerd, op te schorten. Daar had de ondernemingsraad wel om gevraagd. PostNL kreeg de laatste tijd klachten van een aantal grote bedrijven over de tragere postbezorging.

Bijstellen plannen
De maand uitstel moet het bedrijf de tijd geven de plannen bij te stellen, zodat vertragingen in postbezorging weer acceptabele vormen aannemen. 'We hadden wel verwacht dat het aantal klachten iets zou toenemen, maar niet in deze mate', aldus commercieel directeur Ger Jacobs. Ook het tempo waarmee dat aantal afnam, was te langzaam volgens hem.

Analyse
PostNL gaat nu kijken hoe de problemen verholpen kunnen worden. 'We hebben de afgelopen dagen niet stilgezeten, we hebben een uitgebreide analyse gemaakt', aldus Jacobs. 'We moeten alle kritische processen die niet lekker lopen, toch nog even beter bekijken.' Volgens hem worden de problemen onder meer veroorzaakt door het feit dat er in twee grote centra in de eerder genoemde regio's veel nieuw personeel werkt. 'Die zijn vakkundig opgeleid, maar ze hebben meer tijd nodig om de efficiencynormen te halen. We moeten ze beter voorbereiden. Misschien moeten er ook wel meer mensen bij.'

Tips
Roestvrij. Breek met barrières die vernieuwing blokkeren
Reorganisaties.

Bron: ANP.

Reageer op dit artikel