artikel

Het Groene Verkiezingsdebat op 4 september

Geen categorie

Het duurzaam hervormen van de economie is de snelste weg uit de crisis. Over die centrale stelling organiseren De Groene Zaak en NRC Handelsblad op 4 september a.s. een spraakmakend debat dat een nieuwe koers moet opleveren voor de BV Nederland.

Het Groene Verkiezingsdebat is een debat met het mes op tafel: gaat Nederland na de verkiezingen alleen bezuinigen, of nemen we de noodzakelijke stappen om prikkels in ons economisch systeem te verleggen? Welke politieke partijen nemen daadwerkelijk het voortouw en bieden het duurzame bedrijfsleven ruimte om onze internationale concurrentiepositie te versterken dan wel uit te bouwen?

De deelnemende politici zijn Sharon Gesthuizen (SP), Marieke van der Werf (CDA), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Jeroen Dijsselbloem (PvdA), Stientje van Veldhoven (D66) en René Leegte (VVD).  Zij kruisen de degens over drie onderwerpen die de kern raken van de Groene Economie: energie, grondstoffen en financiën. Wat betekent het dat de Nederlandse gasbel straks op is? Hoe schakelen we om naar duurzame energiebronnen? Hoe berekenen we de milieukosten van producten? Moet de belasting op arbeid omlaag en op grondstoffen omhoog?

Het debat is op dinsdag 4 september 2012 in de Rode Hoed in Amsterdam, en is tevens te volgen via livestream, Facebook en Twitter. Debatleider is Joost Oranje, plaatsvervangend hoofdredacteur van NRC Handelsblad.
Behalve door De Groene Zaak wordt het debat ondersteund door een brede coalitie van maatschappelijke organisaties, die voor dit unieke debat hun krachten hebben gebundeld: NCDO, Natuur & milieu, Duurzame Energie Koepel, DGBC, IUCN, Netbeheer Nederland, Urgenda, MVO Nederland en Greenpeace. Het debat wordt mede mogelijk gemaakt door twee partners van de Groene Zaak: PGGM en Eneco.

Reageer op dit artikel